Werken in de directe verkoop

De sector van de directe verkoop is voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers. Om in de directe verkoop te werken is geen financiële verbintenis, noch bijzondere ervaring of diploma vereist. De sector staat open voor iedereen, ongeacht leeftijd, taalkennis of meer algemene kwalificaties.

Het zijn de directe verkoopondernemingen zelf die hun verkooppersoneel zowel een basisopleiding als een constante bijscholing achteraf geven.

De verdiensten van de verkopers staan in functie van de verkoop. Zij worden rechtstreeks door de onderneming betaald in de vorm van een commissie (20% van de omzet van de verkoop) of een marge (verschil tussen de verkoopprijs aan de eindverbruiker en de aankoopprijs van de producten bij de onderneming). Over het algemeen koopt de verkoper de goederen slechts van de onderneming nadat zij aan de eindverbruiiker zijn verkocht.

In de dienstensector is geen startinvestering vereist. In de sector van de verkoop van producten kan een startinvestering gevraagd worden. In dat geval is deze over het algemeen beperkt tot de starterskit, in de vorm van een waarborg of een huur. Wanneer de verkoper zijn activiteit stopzet, kan hij zijn investering recupereren wanneer hij de starterskit in perfecte staat inlevert. Zo kan hij ook altijd de (gematigde) voorraad die hij zou hebben moeten aanleggen opnieuw inleveren.

Het juridisch statuut van de directe verkoper werd onlangs aanzienlijk vereenvoudigd. Zo kan de verkoper zijn activiteit starten zonder BTW-nummer en zonder certificaat van beheerkennis. In bepaalde omstandigheden kan ook een werkzoekende in de sector actief zijn.

Bent u geïnteresseerd? Wil u meer weten? Contacteer ons!

BVDV vzw Edmond Van Nieuwenhuyselaan 8 1160 Brussel T 02 788 05 00 Onderneminsgnummer 409.742.549 info@bvdv.be Privacy Policy