BVDV

 

Wie is lid van de BVDV?

De Beroepsvereniging van de directe verkoop (BVDV), een beroepsgroep van Comeos, verenigt ondernemingen die actief zijn in de verkoop van diensten en goederen aan huis. Het betreft de verkoop tijdens “home party’s” of tijdens een individuele ”face-to-face”, na een voorafgaandelijke uitnodiging van de consument of zonder uitnodiging (huis-aan-huisverkoop).

De BVDV groepeert dus ondernemingen die allerlei producten of diensten verkopen, gaande van textiel, beddengoed en lingerie, tot telecommunicatieapparatuur, internetaansluitingen, keukengerei, cosmetica, snoep, juwelen, abonnementen op boekenclubs, sexy toys, enz.

Wat doet de BVDV?

De BVDV bestaat sinds 1970. Ze vertegenwoordigt haar leden bij officiële instanties (Raad voor het verbruik, administraties, enz.) en bij de besprekingen die ze aanknoopt met de belangrijkste consumentenorganisaties.

De BVDV promoot op deze manier een beter statuut voor de verkopers zowel op fiscaal als op sociaal en commercieel opzicht. 

De BVDV informeert haar leden over de juridische actualiteit die verband houdt met de verschillende wetgevingen over de directe verkoop. Ze organiseert studiedagen en verspreidt regelmatig haar standpunten, met name via de pers, in het kader van de stappen die worden ondernomen bij de gezagsorganen.

Document(en) :

Fiche Direct Selling NL